Dit ben ik: OERsterke orthomoleculaire leefstijl- en voedingscoach voor kinderen, zwangere vrouwen en stellen / individuen met een kinderwens.

Van oorsprong verloskundige en zwangerschapsechoscopiste, woonachtig in Hilvarenbeek in Noord-Brabant, vrouw van Bram en niet op de laatste plaats moeder van Boet (2016), Fos (2018) en Lex (2022).

Belangrijke start van een kind in ontwikkeling
Na de geboorte van Boet ben ik op zoek gegaan naar manieren hoe ik dit kleine lijfje zo gezond mogelijk kon laten opgroeien en ontwikkelen. Na veel te hebben gelezen en me er enorm in te hebben verdiept besefte ik dat het huidige voedingsaanbod totaal haaks staat op wat het lichaam nodig heeft.

Supermarkten liggen vol met producten die geen voedingsstoffen geven, maar loze vulling zonder ook maar enige voedingswaarde. Vooral een groeiend en een volop in ontwikkeling zijnde kind heeft de juiste bouwstoffen nodig om een gezonde toekomst tegemoet te gaan. Ook kinderen die nog veilig bij mama in de buik zitten hebben de juiste voeding nodig. Hoe meer ik me verdiepte in de materie hoe meer plezier ik haalde uit gezond koken en bakken voor mijn gezin en ook uit het feit dat mensen positief verrast waren over wat en hoe mijn kinderen aten.

Mijn doel
Mijn uiteindelijke doel was dat ik op een toegankelijke manier mensen, soms onbewust, bewust wil maken dat gezonde voeding ook een traktatie kan zijn en wat voor enorme invloed deze heeft op je lichaam en geest. 

Eigen ervaring
Zelf heb ik ervaren hoe belangrijk een goede leefstijl is. In mijn puberteit was ik altijd moe; ik kon altijd en overal slapen en had nergens puf voor. Jarenlang ben ik onderzocht door onder andere een internist, maar deze kon niets voor me betekenen. 'Het zat tussen mijn oren' was een veelgehoorde zin. Na de geboorte van Fos volgde ik een opleiding tot kindervoedingscoach en orthomoleculair specialist voor kinderen en merkte dat ik door middel van een gezond voedingspatroon en andere leefstijl en mindset zelf het vermoeidheidsprobleem kon oplossen.

Wat kan ik bieden?
In combinatie met mijn medische achtergrond als verloskundige en zwangerschapsechoscopiste kan ik de full package aanbieden als het gaat om de juiste voedings- en supplementadviezen. Niet alleen bij een kinderwens en daarmee een goede start van de zwangerschap en het (ongeboren) kind, maar ook voor kids die zoekende zijn in hun gedrag of concentratie, kinderen met buikklachten, allergieën, problemen met ontlasting, overgewicht, of 'slechte' eters kan ik begeleiding op maat bieden in een persoonlijk uitgewerkt plan.

Vers
De naam van mijn praktijk heeft verder weinig uitleg nodig: ik werk het liefste met VERSe, onbewerkte en pure producten. Met een grapje verwijzend naar mijn achternaam.

Wil je weten of ik iets voor je kan betekenen als voedingscoach en/of OERsterk-coach?
Mail me of vul het contactformulier in, geheel vrijblijvend.

Manon Verspaandonk
Vers Foodcoaching