Een happy life voor iedereen


Een aantal kilo's kwijt?
Meer energie?
Mentaal en/of fysiek beter in je vel?
Lichamelijke problemen en ontstekingen, zoals bijvoorbeeld darm- of huidklachten?
Ondersteuning bij ziekte of aandoening?
Gezonder eetpatroon?
Zwanger, een juiste basis voor het kind?
Kinderwens en/of vruchtbaarheidsproblemen?
Je kind een kieskeurige of slechte eter, overgewicht of buikklachten?
Veel stress of angsten?
Allergie?
Moeite met concentreren, het geheugen en/of leren?
Een disbalans in de bloedsuikerspiegel, waaronder diabetes?
Overgangsklachten?
Op een verantwoorde manier en in samenwerking met je arts bepaalde medicatie afbouwen?

Gewoon lekker in je vel zitten?
Gewoon een fysieke en mentale gezondheid?
Gewoon zonder klachten oud worden?
Gewoon een fijn fundament voor een goede gezondheid voor je (ongeboren) kind?


Kun je op één of meerdere vragen 'ja' beantwoorden en wil je graag dat ik je hiermee help?
Klik dan op onderstaande button of vul het contactformulier in voor een gratis en vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek.


De schatting is dat in het jaar 2025 4,1 miljoen kinderen wereldwijd diabetes mellitus ontwikkeld heeft.

Een heftig feit, maar het klinkt helaas niet gek als je kijkt naar het huidige voedingspatroon van de Westerse moderne mens en het daarbij behorende aanbod in de supermarkten. In ons land wordt 26% van de energie-inname gehaald uit sterk bewerkt voedsel en 60-70% is afkomstig uit 'voeding' die onze voorouders nooit gekend heeft, terwijl het genenpatroon en daarmee dus de functie van het lichaam vrijwel hetzelfde is gebleven. De inname van suiker van de gemiddelde Nederlander is 103 gram per dag, wat overeenkomt met ongeveer 25 suikerklontjes. Bij kinderen is dit aantal zelfs nog hoger: 25-30 suikerklontjes per dag.

Niet vullen, maar voeden!
Bewerkte voeding, waar de supermarkten de laatste jaren vol van ligt, bevat geen vezels en bouwstoffen die de darmen nodig hebben om de darmwand en daarmee het immuunsysteem te beschermen. Het zorgt voor een slechte leefomgeving van goede bacteriën, waardoor ziekmakende bacteriën de kans krijgen te groeien. Daarnaast is bewerkte voeding loze vulling; om deze lege calorieën te verwerken moet het lichaam veel energie en voedingsstoffen verbruiken waardoor voedingsstoffenbalans negatief kan uitkomen door een tekort aan bouwstoffen en een overschot aan ongewenste stoffen. Dit kan leiden tot onder andere vermoeidheid, overgewicht, ontstekingen, concentratie- en gedragsproblemen, huidproblemen en welvaartsziekten zoals kanker en dus diabetes mellitus.

De belangrijke basis
De eerste 1000 dagen in het leven (van de conceptie tot de leeftijd van 2 jaar) worden daarom ook wel de Golden Opportunity genoemd: het zijn de belangrijkste dagen om een goede basis te leggen voor een gezond lijf en een fijne geest in de toekomst.

De ontwikkeling van de darmflora van een kind vindt al plaats in de zwangerschap. Deze flora wijkt af van die van niet-zwangeren voor een optimale basis voor de start van de baby. De gezondheid van de moeder is dus belangrijk voor haar eigen darmflora, maar ook die van haar kind. Een afwijkende darmflora kan gepaard gaan met moderne Westerse ziekten en daarmee (en de genen) doorgegeven worden aan het kind. Over het algemeen geldt: hoe diverser de darmflora, hoe gezonder deze is. Eenzijdige voeding zorgt dan ook voor overgroei aan ziekmakende bacteriën. De darmen zijn hét orgaan van het immuunsysteem en worden ook wel het 2e brein genoemd. 


"De gezondheid van de mens ligt opgeslagen in de manier waarop genen worden gebruikt" - Amber Albarda